Ohjeet kilpailijoille

Ilmoittautuminen

Joukkueet tulee ilmoittaa 31.8.2018 mennessä kilpailujärjestäjän ilmoittautumisjärjestelmään tänne. Osallistumismaksu on 25€/joukkue. Maksu tulee suorittaa Mikkelin Kilpa-Veikkojen tilille FI64 5271 0440 1244 60. Ilmoita viestikentässä seura sekä kuinka monta seuran joukkuetta maksussa on suoritettu.

 

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee Urheilupuiston viereisessä rakennuksessa Etelä-Savon Ammattiopiston tiloissa Otavankatu 4.

Kanslia on avoinna seuraavasti:

Perjantaina 7.9. klo 18.00-21.00

Lauantaina 8.9. klo 8.00-19.00

Sunnuntaina 9.9 klo 8.00-18.30

 

Kilpailuaikataulu

Kilpailuaikataulu löytyy ilmoitustaululta pääkatsomon takaseinältä. Osanoton varmistuksen aiheuttamista mahdollisista muutoksista (mm. alkuerien peruuntuminen) ilmoitetaan ilmoitustaululla ja kenttäkuulutusten kautta.

 

Kilpailunumerot

Kilpailijoille on joukkuekohtaiset numerot, jotka kiinnitetään selkään ja rintaan. Numeroa ei saa taittaa eikä leikata. Kilpailunumerot on kiinnitettävä ennen kokoontumispaikalle tuloa. Ilman kilpailunumeroa urheilija ei voi osallistua kilpailuun. Huomioittehan, että kilpailunumero on lajikohtainen.

 

Urheilija- ja huoltajakortit

Jokainen urheilija saa joukkuemateriaalin mukana urheilijakortin, joka on pidettävä näkyvillä. Seura saa myös huoltajakortteja SUL:n päätöksen mukaisesti joukkueisiin perustuvan määrän mukaan.

 

Osanoton varmistus

Osanoton varmistus on ehdoton. Varmistus on tehtävä varmistuspisteessä, joka sijaitsee kilpailukansliassa, kirjallisesti erillisellä varmistuslomakkeella mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti 90 minuuttia ennen kyseisen lajin alkua. Varmistuksen voi tehdä kisakansliassa sen aukioloaikoina. Varmistuslomakkeesta jää varmistajalle kaksoiskappale, joka tulee säilyttää kilpailujen ajan mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi. Jos lajissa on sekä alkuerät, että loppukilpailu ja niiden välillä halutaan vaihtaa joukkueiden kokoonpanoa ja/tai juoksujärjestystä, tulee tästä tehdä uusi kirjallinen varmistus viimeistään 90 minuuttia ennen kyseisen loppukilpailun alkua. Joukkueen aloitettua kilpailun se saa jatkossa käyttää enintään kahta lisäjuoksijaa. Viesteissä, joissa on vain kolme osuutta, saa kuitenkin koko kilpailun aikana vaihtaa vain yhden kilpailijan.

 

Osanotto-oikeus

Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa ja urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin. Sarjoissa M/N 19-17 tulee vähintään yhden viestijoukkueen juoksijoista edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailuista on kyse. Muiden juoksijoiden tulee ko. kilpailuvuotena täyttää vähintään 14 vuotta. 15-vuotiaiden sarjoissa kilpailevan tulee ko. kilpailuvuonna täyttää enintään 15 ja vähintään 12 vuotta. Vähintään yhden viestijoukkueen juoksijoista tulee kuitenkin täyttää ko. kilpailuvuotena 14 tai 15 vuotta. Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa. Tässä mielessä seuraavat lajiparit tulkitaan samoiksi lajeiksi keskenään: - 4x400 m ja 4x300 m - 4x800 m ja 3x800m – 4x100 m aj ja 4x80 m aj.

 

Verryttelyalue

Verryttelyalueena toimii Hännin tekonurmikenttä Urheilupuiston kentän vieressä. Kulku verryttelyalueelle tapahtuu kolmen sadan metrin lähtöpaikan kohdilta kilpailukentän yläpuolelta. Tästä kohdasta verryttelyalueelle kulkee suojatie, josta kulku käy alamäkeä pitkin verryttelyalueelle. Verryttelyalueen vieressä on käytössä pukuhuoneet sekä WC-tilat.

Huomioittehan, että kilpailukentällä kaikki punaiseksi maalattu pinnoite ei ole ratapinnoitetta. Osa radan ulkopuolisista osuuksista on asfalttia, joka on maalattu samaan sävyyn ratapinnoitteen kanssa.

 

Kokoontumispaikka (Call room) aukeamisaika 20 minuuttia enen starttia ja sulkeutuun. 10 minuuttia ennen starttia.

Kokoontumispaikka sijaitsee takasuoran yläpuolella, kahden sadan metrin lähtöpaikan läheisyydessä. Kulku kokoontumiseen käy ylätasanteelta kulkevien rappusten kautta. Kulkureitti kentälle on suojattu, joten piikkarien vaihto onnistuu jo teltalla. Kokoontumispaikka on teltta, johon kootaan erät lajeittain kokoontumisaikataulun mukaisesti. Kaikkien joukkueen jäsenten on tultava teltaan sisälle yhtäaikaa. Kokoontumispaikalta myöhästyminen johtaa varoitukseen ja kahdesta varoituksesta joukkue hylätään. Jos koko joukkue ei ilmoittaudu kokoontumispaikalla, joukkue hylätään.

Kassien, laukkujen, reppujen tai vastaavien tuominen Call roomiin tai kilpailualueelle on kielletty. Piikkaripussin ja juomapullon vieminen kentälle on ainoastaan sallittua. Call room ei ota säilytykseen urheilijoiden tavaroita.

Kilpailijoilla tulee olla yllään edustamansa seuran virallinen kilpailuasu. Asuissa esiintyvien mainosten tulee noudattaa IAAF:n sääntöjä (hyvän maun mukaan). Kilpailujalkineiden tulee olla sääntöjen mukaiset ja piikkarien piikkien oikean kokoiset. Virheet asuissa johtavat varoitukseen ja kahdesta varoituksesta joukkue hylätään.

 

Varusteet ja niiden palautus

Jokainen juoksija saa lähtöpaikallaan oman korinsa, johon voi jättää päällysvaatteensa ja kenkänsä. Varustekorit tuodaan juoksun jälkeen kolmensadan metrin lähtöpaikan viereen varusteiden palautuspisteeseen.

 

Pukuhuoneet, suihkut ja wc:t

Pukuhuoneet ja suihkut sijaitsevat kisakanslian kanssa samassa rakennuksessa. WC:tä löytyy verryttelyalueelta, pukuhuoneiden yhteydestä, kokoontumispaikan vierestä, pääkatsomon molemmista päistä sekä takatasanteen rakennuksesta.

 

Urheilijoiden esittely

Rataesittelyn yhteydessä, YLE kuvaa loppukilpailuiden esittelyt.

 

Vastalauseet

Mahdolliset vastalauseet on jätettävä kirjallisesti tuomarineuvoston huoneeseen pääkatsomon alapuolelle 30 minuutin kuluessa kilpailun virallisen tuloksen julkistamisesta ilmoitustaululla. Vastalausemaksu on 50 euroa.

 

Vaihtojen videokuvaus

Kilpailussa on käytössä vaihtojen videokuvaus epäselvien vaihtojen selvittämiseksi. Lisätietoja antaa kilpailujohtaja Jussi Rikkinen.

 

Huoltajat, valmentajat ja vanhemmat

Huoltajien, valmentajien ja vanhempien tulo kenttäalueelle on ehdottomasti kielletty.

 

Palkintojenjako

Palkintojenjaon kokoontuminen on varusteiden palautuksen vieressä. Palkinnot jaetaan heti seuraavan loppukilpailun jälkeen. Erillistä aikataulua ei palkintojenjaosta ole.

 

Ilmoitustaulut ja tulokset

Virallinen ilmoitustaulu sijaitsee pääkatsomon takaseinällä. Ilmoitustaululle tulevat varmistuksen jälkeen eräjaot, viralliset tulokset ja muuta tarvittavaa informaatiota (aikataulu, tiedotteet jne.)

 

Kisaravintola

Kisaravintola sijaitsee kisakanslian kanssa samassa rakennuksessa Otavankatu 4. Ruokalippuja saa ostettua etukäteen tai kisakanslian yhteydestä.

 

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee maaliviivan tuntumassa, pääkatsomon alapuolella. Lisäksi ensiapuryhmä päivystää kenttäalueella koko kilpailun ajan.

 

Dopingtestaus

ADT:lle on osoitettu WC-tilat urheilukentän puisesta toimistorakennuksesta.

 

Jatkoon pääsy alkueristä:

Kaksi alkuerää                                                          Erien kolme parasta + kaksi parasta aikaa

Kolme alkuerää                                                        Erien kaksi parasta + kaksi parasta aikaa

Neljä alkuerää                                                          Erien voittajat + neljä parasta aikaa

Viisi alkuerää                                                            Erien voittajat + kolme parasta aikaa

Kuusi alkuerää                                                          Erien voittajat + kaksi parasta aikaa

Seitsemän tai enemmän alkueriä                             Erien voittajat + parhaat ajat 2:een erään

B ja A-finaali = yhteensä 16 joukkuetta

Aitajuoksuviestit                                                     Kahdeksan nopeimman ajan saavuttanutta joukkuetta

 

 

Tiedustelut

Tuomarineuvoston pj.                                          Pasi Oksanen,

Kilpailujohtaja                                                      Jussi Rikkinen, 044 9908756

Pääsihteeri                                                           Milla-Mari Putkonen, 044 0367606